1. dünya ağıdı

dünyayı ağırlaştırdık..çoğaldıkça çoğaldık..çoğalttık savaşları, açlığı, kibiri..çoğalttık dolaplarımızdaki bez parçalarını ve onlara verilen pahalı isimleri...kimimiz kendi icadımız olan ahlak anlayışını abarttı altında ezildi..kimimiz yarışmalara çıktı bikaç dakika boy gösterdi,kimimiz de podyuma çıktı don gösterdi..yarattıklarımız bizi yaratan şeyler haline geldiler..kimliğimizi çaldırdık..hayata gelmiştik ama çok büyüttük..psikolojik bir savaş açtı tanrı oldurduğu bizlere..şimdi biz de onun bize öğrettiğini yapıyoruz farklı ülkelere..dünyayı ağırlaştırdık..uçaktaki ağırlıkları atmak zorunda kalmış gibi panikle atıyoruz birilerini kara deliğe..kalıplara giren şekillerinde özgür olamayan kekler gibiyiz şimdi..aynı malzemeden aynı tat ve aynı şekillerdeyiz.kalıbın dışına çıkan,patlayan, tanrının midesindeki yerini buldu çoktan..

Yorumlar

  1. "Modern ahlak anlayışı çağın normlarını kabul etmemizi istiyor. Kanımca, kültürlü bir insanın çağın normlarını kabul edebilmesi, ahlaksızlığın en büyüğüdür." OSCAR WILDE.

    bunu yazasim geldi =)

    YanıtlaSil
  2. Bitanemm damlacıgımm cok severek okudum ve zekonun yorumunuda cok sevdim:)özellikle kek benzetmen,gercekten de öyle her ne kadar degisik tatlar olsa bile cevizli,tarcınlı,kakaolu ama hepsi aynı kalıbın içindeler,kalıp olmadan kek olamaz deyip "tanrının midesine" yola cıktılar..

    YanıtlaSil
  3. damla ilk defa anladığım bişey yazdığın için hem seni hem de kendimi kutluyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

whisper